fbpx

Gietvloeren

Strak, modern en veilig

Eenvoudige schoonmaak

Vochtbestendig

Brandvertragend

Geluiddempend

In alle RAL kleuren beschikbaar

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een moderne, tijdloze en naadloze vloer die op een dragende ondervloer wordt aangebracht. Gietvloeren zijn niet alleen stijl- en krasvast maar ook vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk.  Een gietvloer wordt nog met de hand over de ondervloer uitgegoten maar zijn uitermate geschikt voor ieder ruimte en in iedere woning. Er zijn 2 type gietvloeren namelijk: polyurethaan (PU) of epoxy. 

Een goed gelegde gietvloer is iets waar je jarenlang plezier van zult hebben en is een naadloze aanvulling op je interieur.  De gietvloeren van tegenwoordig kunnen in vrijwel alle kleuren & combinaties worden gelegd, van betonlook tot aan jouw gewenste RAL kleur. Het is een prachtige  Daarnaast gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Vandaar dat in de industrie vooral epoxy-gietvloeren worden toegepast vanwege de duurzaamheid. 

 

Waar bestaat een gietvloer uit?

Een gietvloer is een meerlaags vloersysteem  van minimaal 2 lagen en maximaal 6 lagen die niet wordt gelegd maar wordt gegoten. Het aantal lagen is afhankelijk van je ondervloer en je wensen.  Deze lagen bestaan uit:

egalisatielaag
Wanneer de vloer oneffenheden vertoont, dan dient de vloer geëgaliseerd te worden om hem waterpas en effen te maken.

primerlaag

primerlaag

gietlaag

laklaag
Bij een betonlook gietvloer wordt een blanke lak aangebracht.

blanke laklaag 
Bij een betonlook gietvloer wordt een blanke lak aangebracht.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

In tegenstelling tot de meeste vloeren wordt een gietvloer laag voor laag gegoten.  De vloer heeft na iedere aangebrachte laag ongeveer 1 dag nodig om te te drogen. Hou er rekening mee dat je 6 dagen lang niet op de vloer kan lopen. 

Wat zijn de prijzen?

Iedere ondervloer & woonwens is anders. Om een precieze prijsindicatie te geven, dienen we een keer op locatie langs te zijn geweest. Wees maar gerust, wij zijn geen dure partner in vloeren. Wij hoeven geen dure verkoopmanagers met lease auto’s of hoofdkantoren te bekostingen. Dus je betaalt altijd een lage prijs voor je vloer.

We hebben al meer dan 12 jaar ervaring in het maken van vloeren voor zowel particuliere  als zakelijke klanten. We staan voor je klaar om vrijblijvend passend advies op maat te geven zodat we voor jou de ultieme vloer kunnen leggen waar je jarenlang plezier aan gaat hebben. Maak vrijblijvend een afspraak via het onderstaand contactformulier of bel naar 06 55403787

Op zoek naar inspiratie & eerder gerealiseerde projecten in gietvloeren? Neem dan eens een kijkje in onze portfolio of bezoek onze showroom op afspraak.

 

 Welke soorten gietvloeren bestaan er ?

 

PU (polyurethaan) gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is licht elastisch waardor deze bijna op iedere ondergrond toegepast kan worden. Door zijn licht elastische eigenschap is een PU/polyurethaan gietvloer beter bestand tegen scheurvorming en werking in de ondervloer dan epoxy. Daarnaast kan een PU/polyurthaan vloer UV bestendig gemaakt worden zodat de vloer nog beter bestand is tegen verkleuring.  Een PU/polyurethaan gietvloer kan modern worden afgewerkt door voor een mat, zijde- of hoogglans afwerking te kiezen. 

Epoxy gietvloer

In tegenstelling tot een PU vloer heeft de epoxy gietvloer hardheid als eigenschap. Epoxy wordt namelijk veel toegepast in het bedrijfsleven zoals in fabriekshallen, garages & laboratoria. Een epoxy gietvloer is daardoor heel makkelijk in onderhoud en ideaal voor ruimtes waar met hygiëne rekening gehouden dient te worden. 

Betonlook / beton ciré gietvloer

Zonder enige twijfel een van de modernste en mooiste vloeren van dit moment. Iedere betoonlook gietvloer heeft zijn eigen karakter en wordt buiten de kleurkeuze op een unieke manier afgewerkt.  De combinatie van meerdere kleuren geeft een prachtie uistralling in iedere ruimte en is een perfecte aanvulling op je interieur. Met een betonlook / beton ciré vloer haal je een echte eyecatcher in huis waardoor iedereen versteld van zal staan. Lees meer over betonlook / beton ciré hier.

Voordelen van Gietvloeren

 

Aanpasbaar naar je eigen smaak

 

Waterdicht

 

Geluiddempend

 

Combinatie met vloerverwarming is mogelijk

 

Wonen

 

Leven

 

Badkamer

 

Keuken

Voorkom schade

Ondanks een gietvloer erg duurzaam is, kan het beschadigd raken. Losse vuil kan voor krassen zorgen, daarom is onderhoud erg belangrijk.

Renovatie

Wanneer je vloer toch beschadigd is, kunnen deze naast een volledige renovatie vaak ook hersteld worden.

Neem gerust contact met ons op en wij zoeken samen naar een geschikte oplossing voor jou!

Ja , Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy verklaring. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u een mail te sturen of te bellen.

* = verplicht